ETIOPIEN

Det finns ca 143 miljoner föräldralösa barn i världen. Enligt UNICEF så är Etiopien ett av de länder i världen som har flest föräldralösa barn. Ungefär 13% av alla etiopiska barn har mist en eller båda föräldrarna, det vill säga ca 4.6 miljoner. Ethiopian Evangelical Lutheran Church (EELC) driver ett projekt för att hjälpa några av dessa barn. Projektet heter Asella Children and Youth Ministry och sponsras av Evangelisk Luthersk Mission. Ett 30-tal barn och ungdomar bor på ACYM och alla går på EELC:s skola som ligger intill projektet. Du kan få vara med och möjliggöra att dessa utsatta barn får en trygg och kärleksfull uppväxt där de får mat, kläder, skolgång, sjukvård och den omvårdnad de behöver.
Personalen på ACYM består av husmor, husfar, kock och nattvakt. Dessutom hjälper en man till att odla på åkern och ta hand om djuren. Föreståndare heter Eyob Dinku.


Under sommarmånaderna juni-augusti när alla ACYM barn är hemma på skollov arrangerar ACYM evangeliserande sportläger då ett hundratal barn brukar delta. Barnen får under en vecka hålla på med sport och lek, äta gott, lära känna nya kompisar, möta engagerade vuxna och få lära känna Jesus.